Tiešsaistes konforence “Jaunas tehnoloģijas un ekonomiski pamatoti risinājumi vietējās lopbarības ražošanai cūkkopībā: ģenētiski nemodificētas sojas un jaunu vietējo lopbarības miežu šķirņu audzēšana Latvijā”

Publicēts: 08.11.2023.
Share
logo-600x74

Aicinām visus interesentus 2021. gada 2. jūnijā plkst. 9.00 piedalīties tiešsaistes konferencē

Noslēgumam tuvojas projekts “Jaunas tehnoloģijas un ekonomiski pamatoti risinājumi vietējās lopbarības ražošanai cūkkopībā: ģenētiski nemodificētas sojas un jaunu vietējo lopbarības miežu šķirņu audzēšana Latvijā” (ELFLA programma “Sadarbība” 16.1.).

Šis starpnozaru izpētes projekts četrus gadus kopīgam darbam apvienoja 13 Eiropas inovāciju partnerības (EIP) grupas partnerus – zinātniekus, ekonomistus, nozares konsultantus, ražotājus, ekspertus no augkopības, barības sagatavošanas un cūkkopības nozarēm. Pateicoties šim projektam veikti plaši sojas un lopbarības miežu audzēšanas pētījumi Stendē, Viļānos, vērtēti ražošanas sējumi vairākās saimniecībās dažādos Latvijas reģionos, kā arī  veikti cūku ēdināšanas pētījumi zemnieku saimniecībās, izmantojot vietējo soju un kailgraudu miežus. 

Aicinām visus interesentus 2021. gada  2. jūnijā plkst. 9.00 piedalīties tiešsaistes konferencē

Latvijā audzēta soja + kailgraudu mieži = inovācija cūku ēdināšanā

  • uzzināsim par pētījumu rezultātiem,
  •  
  • uzklausīsim pieredzes stāstus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas,
  •  
  • piedalīsimies diskusijās ar nozares ekspertiem.

Detalizēta pasākuma programma  “šeit”.

Lūdzu, reģistrējieties dalībai pasākumā “šeit”.

Latest news
No 2025. gada 15. aprīļa līdz 22. maijam lauksaimnieki var pieteikties platību maksājumu saņemšanai, aizpildot ģeotelpisko iesniegumu LAD Elek...
Pārtikas un veterinārais dienests ir saņēmis informāciju no Polijas veterinārā dienesta saistībā ar dzīvu dzīvnieku (pārnadžu) un to izcelsmes prod...
2024. gada septembrī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) pētnieki ar cūkkopības nozares pārstāvjiem uzsāka projekta “Šķir...

Protected page

Log in to read content!