Septembrī un oktobrī norisināsies semināru cikls lauksaimniecības un pārtikas nozaru ražotājiem un  pārstrādātājiem, ko organizē Latvijas Lauksaimniecības universitāte Jelgavā. To mērķis ir izstrādāt risinājumus pārtikas piegādes ķēžu pārstrukturēšanai krīzes un pēckrīzes apstākļos Latvijā.

Rudenī – septembrī un oktobrī – nozarēs iesaistītie aicināti piedalīties semināros, lai diskutētu par līdz šim apkopotajiem datiem un kopīgi ar universitātes pētniekiem izvērtētu dažādus pārtikas piegādes ķēžu attīstības scenārijus pēckrīzes apstākļos. Semināru formāts plānots kā informatīvi iesaistoša diskusija par pārtikas ķēdēm un to darbību krīzes, ko izraisīja Covid-19 pandēmija, laikā un priekšlikumu izstrāde uzņēmējiem (ražotājiem un pārstrādātājiem), nevalstiskajam sektoram, politikas veidotājiem par iespējām pārtikas sektora potenciāla saglabāšanai un konkurētspējas atjaunošanai pēc krīzes un noturības stiprināšanai līdzīgu krīžu pārvarēšanai nākotnē. 

“Apkopojot starptautiskos un vietējos datus par Covid-19 krīzes ietekmi uz tautsaimniecību, redzam vienu ainu, taču to ir būtiski papildināt ar pašu nozarēs iesaistīto pārstāvju viedokli. Tādējādi spēsim nodrošināt ne tikai skatu no malas, bet padziļinātu skatu no iekšpuses. Semināros īpaši gaidām gan ražotāju un pārstrādātāju, gan nevalstisko organizāciju pārstāvjus,” stāsta LLU Bioekonomikas un ilgtspējīgo resursu vadības centra vadītāja Anna Vītola - Helviga.

Semināri plānoti kā cikls, kur katrā tikšanās reizē tiks diskutēts par konkrētu pārtikas ražošanas nozari. Pirmajā seminārā tiks analizēta situācija piena nozarē, taču turpmākajos plānotas diskusijas arī par gaļas un olu ražošanu (30. septembris), laukaugu audzēšanu un pārstrādi (14. oktobris), augļkopību un dārzeņkopību (28. oktobris).

Pieteikšanās un papildus informācija: Anna Vītola - Helviga, mob.tel.26549657, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Semināru programma pieejama LLU mājaslapā www.llu.lv.